Hvordan fungerer garasjeporten din

De fleste bruker garasjeportene hver dag for å forlate og gå inn i hjemmene sine.Med så hyppig drift betyr det at du sannsynligvis åpner og lukker garasjeporten din minst 1500 ganger i året.Med så mye bruk og avhengighet av garasjeporten din, vet du i det hele tatt hvordan den fungerer?De fleste huseiere forstår sannsynligvis ikke hvordan garasjeportåpnere fungerer og legger bare merke til garasjeportsystemet deres når noe uventet går i stykker.

Men ved å forstå mekanikken, delene og funksjonene til garasjeportsystemet ditt, kan du bedre identifisere utslitt maskinvare tidlig, forstå når du trenger garasjeportvedlikehold eller reparasjoner, og kommunisere mer effektivt med garasjeportspesialister.

De fleste hjem har en overliggende garasjeport, som glir langs et spor ved hjelp av ruller plassert i taket av garasjen.For å hjelpe portens bevegelse er porten festet til en garasjeportåpner med en buet arm.Når du blir bedt om det, styrer motoren bevegelsen til døren åpen eller lukket ved hjelp av torsjonsfjærsystemet for å motvirke vekten av døren, og tillater sikker og jevn bevegelse.

Garasjeport maskinvaresystem

Selv om operasjonene til garasjeportsystemet ditt virker enkelt nok, jobber flere deler av maskinvare sammen samtidig for å sikre pålitelig og jevn funksjonalitet:

1. Fjærer:

De fleste garasjeporter har et torsjonsfjærsystem.Torsjonsfjærene er store fjærer installert på toppen av garasjeporten som slynger seg og slapper av i en kontrollert bevegelse for å åpne og lukke døren mens den glir inn i en kanal.Vanligvis varer torsjonsfjærer opptil 10 år.

2. Kabler:

Kablene jobber sammen med fjærene for å løfte og senke døren, og er laget av flettede ståltråder.Tykkelsen på garasjeportens kabler bestemmes av størrelsen og vekten på porten.

3. Hengsler:

Hengsler er installert på garasjeportpanelene og lar seksjonene bøye og trekke seg tilbake når døren åpnes og lukkes.Det anbefales at større garasjeporter har doble hengsler for å hjelpe å holde døren mens den er i åpen posisjon.

4. Spor:

Det er både horisontale og vertikale spor installert som en del av garasjeportsystemet for å hjelpe med bevegelse.Tykkere stålskinner betyr at garasjeporten din bedre kan støtte vekten av porten og motstå bøying og vridning.

5. Ruller:

For å bevege deg langs banen bruker garasjeporten stål, svart nylon eller forsterket hvit nylon.Nylon gir mer stillegående drift.Riktige ruller som pleies og smøres vil lett rulle langs banen og ikke skli.

6. Forsterkede stag:

Støttene hjelper til med å støtte vekten av doble garasjeporter mens de er i åpen stilling i lengre perioder.

7. Uvær:

Plassert mellom dørseksjonene, på den ytre rammen og langs bunnen av garasjeporten, er værlister ansvarlig for å opprettholde energieffektivitet og isolasjon og forhindre at ytre elementer kommer inn i garasjen din, som fuktighet, skadedyr og rusk.

garage-door-parts-bestar-door-102


Innleggstid: 19. oktober 2018

Send inn forespørselen dinx